Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

Ab Origine

Revista digital de divulgació històrica

 • 29
  Mecenes

Biografia

La revista Ab Origine es funda l’any 2014 fruit dels esforços de joves historiadors compromesos amb la divulgació històrica rigorosa, de qualitat i en català. Des de llavors han passat gairebé deu anys i, malgrat que la composició de l’equip editorial ha anat canviant, la seva inexorable tasca ha permès aglutinar a més de tres-cents col·laboradors i col·laboradores i publicar més de vuit-cents continguts. Plegats, hem treballat i treballem en la incansable tasca de divulgar la Història des del rigor i en català.

Publiquem novetats cada setmana agrupades en set seccions (curiositats, deformant la història, efemèrides, entrevistes, històries dels videojocs, històries de l'esport i ressenyes). A més, mensualment estrenem un número de la revista amb quatre articles inèdits i una entrevista. Ja n'hem publicat més de vuitanta-cinc! Durant l’any, alguns dels números esdevenen monogràfics especials en els quals analitzem etapes i fets com el pujolisme, la desobediència civil al llarg de la història i dictadures com la de Primo de Rivera en el seu centenari, entre d’altres. Una mirada integral que recorre la Història des dels seus orígens, passant per totes les etapes i períodes i oferint a la comunitat catalanoparlant el rigor i la profunditat que es mereix.

Ab Origine és espai i eina alhora. És
l’altaveu de les noves generacions d’historiadors/es que troben en la revista un espai on poden publicar les seves recerques. Treballem pel reconeixement social de la tasca dels historiadors/es, fomentant un espai de qualitat en el qual tant els professionals com la societat puguin expressar les seves inquietuds, així com compartir i ampliar els seus coneixements.

Som a l’Aixeta per assegurar la continuïtat de tot l’esmentat fins al moment. Alhora, ens hi adherim amb l’ambició de fer créixer el projecte: estrenar noves seccions, millorar l'espai web i mantenir un contacte més estret amb els nostres lectors/es. Per aquest motiu hem ideat un sistema de recompenses associat al micromecenatge continu i a diverses fases de creixement. Actualment ens trobem a la Fase II, la qual superarem quan arribem als 500€ mensuals. En aquest punt entrarem a la Fase III, una nova etapa en la qual estrenarem una nova secció, Històries de la música, i millorarem novament les recompenses

A mesura que la comunitat de mecenes creixi, afegirem noves recompenses, estrenarem noves seccions i millorarà la vostra experiència a la web. Com pots veure, tots i totes hi guanyem! A banda del retorn social, com a mecenes obtindràs recompenses en forma de llibres i entrades a museus, entre d'altres. Consulta totes les recompenses associades a cadascuna de les opcions ampliant la graella que es mostra al FAQS o accedint a l'apartat "Subscripcions".

Actualment pots fer-te mecenes escollint entre les aportacions associades a les següents categories:
     
      🚰
      💧 Lector/ix per 5€ al mes
      💧 Eruditus/a per 10€ al mes
      💧 Illustratus per 15€ al mes
      💧 Cliòfil/a per 20€ al mesTotes les aportacions provinents del mecenatge es reinverteixen en el sosteniment i la millora de l’activitat de la revista. Apostem, des del primer moment, per la transparència com a valor ètic intrínsec a la nostra disciplina.

🟣 Ajuda’ns a fer-ho possible fent-te mecenes i forma part d'aquesta història! 🦉

Estadístiques generals

 • 29
  Mecenes
 • 125
  Publicacions
 • 60
  seguidors